Zdrowe chipsy? Tak!

17-03-2015, 10:47

Chipsy nie muszą być niezdrowe. Oto kilka pomysłów, jak domowym sposobem przyrządzić zdrową przekąskę dla małego sportowca. Przekonacie się sami, że dzieci je pokochają:

 

Chipsy z cukinii

Składniki:

  • cukinia
  • sól
  • ulubione przyprawy
  • olej roślinny (np. oliwa z oliwek)

 

Przygotowanie:

Cukinię myjemy, suszymy, kroimy na plasterki (3-4 mm). Przykrywamy blachę papierem do pieczenia i układamy cukinię. Posypujemy przyprawami i polewamy lekko olejem.

Piekarnik z funkcją termoobiegu rozgrzewamy do ok. 100 stopni. Gdy plasterki się przyrumienią, przewracamy je na drugą stronę. Czas pieczenia: dotąd, aż cukinia będzie chrupiąca, zwykle ok. 1,5 godziny.

 

Więcej na junior.sport.pl - przejdź>>


Inne proponowane newsy


Wróć do strony głównej

APR – Formularz kontaktowy

Partnerzy

logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo

Formularz Kontaktowy

Drogi użytkowniku!

Przed wysłaniem pytania sprawdź, czy odpowiedź na nie nie została umieszczona w bazie FAQ.

Najczęściej zadawane pytania
  • zapisy@aprlampart.pl
  • 48 502 741 749