Domowy chleb, musli i batoniki? To proste!

25-08-2015, 15:03

Produkty zbożowe to źródło węglowodanów, wielu składników mineralnych, witamin oraz błonnika. Niestety dostępne w sklepach wypieki oprócz ziaren i mąki posiadają także sztuczne dodatki. Nie jesteście na nie skazani! Anna Dziedzic, autorka programu Be Fit Mom dzieli się z nami przepisami na domowe, zbożowe przetwory.

 

Fitmom.pl

 
Skadniki:

1 szklanka płatków orkiszowych

1 szklanka otrębów gryczanych

20 g zmielonego lnu

1 szklanka bakalii (owoce suszone+orzechy)

3 łyżki miodu

1/4 kostki masła

 

Przygotowanie:

Masło rozpuścić w garnku, dolać miód. Posiekać orzechy i suszone owoce, wszystkie składniki wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę i rozłożyć równomiernie. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Po wyjęciu pokroić tak, aby powstały zbożowe batoniki.

 

Czytaj więcej na junior.sport.pl>>


Inne proponowane newsy


Wróć do strony głównej

APR – Formularz kontaktowy

Partnerzy

logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo

Formularz Kontaktowy

Drogi użytkowniku!

Przed wysłaniem pytania sprawdź, czy odpowiedź na nie nie została umieszczona w bazie FAQ.

Najczęściej zadawane pytania
  • zapisy@aprlampart.pl
  • 48 502 741 749